Huidig Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz krijgt bij zijn partij Open Vld de derde plaats op de Vlaamse lijst in de provincie Antwerpen. Dat heeft het Antwerpse regiobestuur van de liberalen beslist. Eerder was al bekendgemaakt dat Mechels burgemeester en Vlaams fractieleider Bart Somers de lijst zou trekken, gevolgd door onderneemster en 'wit konijn' Sihame El Kaouakibi van Let's Go Urban.

Op de Kamerlijst is de derde plaats voor de 30-jarige Lieselotte Thys, gemeenteraadslid in Geel en directeur van de socio-culturele organisatie Liberale Vrouwen.

De top 2 was daar eveneens al bekendgemaakt, met ondernemer Christian Leysen als lijsttrekker gevolgd door Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert.

Verder op de Kamerlijst staat Mechels gemeenteraadsvoorzitter Fabienne Blavier op vier en met Wilrijks districtsraadslid Alexandra D'Archembeau nog een vrouw op vijf. Huidig Kamerlid Dirk van Mechelen, tevens burgemeester van Kapellen, duwt de Kamerlijst en voormalig provinciaal gedeputeerde Koen Helsen, ook uit Kapellen, is eerste opvolger.

Op de Vlaamse lijst is plaats vier voor burgemeester van Merksplas en huidig Kamerlid Frank Wilrycx en plaats vijf voor Zelfa Madhloum, een onderneemster van Irakese afkomst uit Puurs en bekend van de Canvasreportage "Tussen Schelde en Tigris" die ze met Rudi Vranckx maakte.

Voormalig minister en huidig schepen in Lier Marleen Vanderpoorten duwt de lijst en Tom Ongena, gemeenteraadslid in Sint-Katelijne-Waver, is eerste opvolger.

Open Vld zegt in Antwerpen zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement één extra zetel te willen halen - nu zijn dat er respectievelijk twee en drie. (Belga)